News

Street performer

FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA – GRADIĆ FEST

Najrazličitiji umetnici sa domaće i internacionalne scene dolaze na 17. po redu Festival uličnih svirača.

Od ove godine ceo Gradić postaje festival koji pokreću Festival uličnih svirača, Cinema City, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festival.

ŠTA JE FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA?

Festival uličnih svirača održava se od 2000. godine i okuplja kako umetnike kojima je ulično sviranje i sviranje na trgovima stil života, tako i sve one koji su trudom afirmisali svoj talenat. Reč je o festivalu koji spaja umetnike celog sveta nezavisno od toga da li se muzikom bave profesionalno ili amaterski. Ove godine održava se od 1. do 3. septembra u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

GRADIĆ – ŠTA POSETITI?

Festival uličnih svirača, održava se u podrgrađu Petrovaradinske tvrđave, poznatijem kao Gradić. Reč je o starom delu Novom Sada koji karakterišu autentične zgrade još iz 18.veka. Pored Beogradske kapije koja je sagrađena 1753. godine u klasicističkom stilu, u Gradiću možete videti i Crkvu Svetog Jurija iz 1701. godine, kuću bana Josipa Jelačića. Prema legendi, u Podrgrađu je nekada bilo čak 80 kafana.

FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA – IZVOĐAČI

Kao što smo već napomenuli, reč je o festivalu koji okuplja domaće i internacionalne umetnike, a neki od njih su: Renzo Ruggiero (Italija/Španija), Happy Trash Production (Novi Sad), Love and Revenge (Bejrut/Liban), ENSH (Kanada), Mambo stars (Beograd), Vuk Vujačić (Beograd), Bojana Vunturišević (Beograd) i mnogi drugi.

AAaaa ADRENALINSKI SKOK NA GRADIĆ FESTU

Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave i ekstremnih sportova, obavezno svratite u Podgrađe 2. i 3. od septembra od 20h. Naime, AAaaa festival, koji je ujedno i partner pri održavanju Gradić festa, na Vojnom igralištu na ivici šumarka desno nakon Beogradske kapije, imaće punkt za airsoft i planinski bord.

Airsoft je puška sa patronama nalik na pejntbol i možete pucati u fiksiranu metu. Planinski bord je specijalna vrsta daske za vožnju, prilagođena neravnim i ektremnim planisnkim terenima. Zvučni zanimljivo.

Organizatori Gradić festa pripremili su još zanimljivih događaja i više o tome možete pogledati na njihovom zvaničnom sajtu ulicnisviraci.com

SMEŠTAJ U NOVOM SADU

Ukoliko vam je potreban smeštaj u Novom Sadu tokom održavanja Festivala uličnih svirača, ponudu Arena apartmana možete pogledati OVDE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *